Какво ще ни казват новите етикети на зимните гуми

NetNews

Най-големият проблем досега беше, че не всички гуми отбелязани като зимни са подходящи за всички зимни условия. Гумите проектирани за зимата в Централна и Източна Европа са напълно различни от тези за зимите в Скандинавия или други северни райони.

Сцеплението за мокра настилка и това за лед са взаимоизключващи се характеристики; потребителят може в крайна сметка да закупи грешните гуми, ако информацията на етикета от ЕС не е достатъчно разбираема и изчерпателна.

Маркировката за сцепление на лед първоначално ще се използва при гуми за леки автомобили, докато маркировката за сцепление на сняг се предлага и за миниванове, лекотоварни камиони, камиони и бусове.

Маркировките се определят от международни стандарти и регулации. Тестовете за сцепление на лед са в процес на стандартизация от Международната организация за стандартизация (International Organization for Standardization, ISO), а сцеплението на сняг е отнесено към регулациите на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации (ИКЕ на ООН).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха труп на мъж след пожар във варненско

Страшен инцидент е отнел човешки живот. В 00.13 ч. на 26 февруари 2021 г. жител на с. Оборище, община Вълчи дол, е съобщил, че гори къща в селото. Това съобщиха от ОДМВР – Варна. На място е изпратен 1 протовопожарен автомобил, екипът на който е погасил пожара, но къщата е […]