Какво ще се случи с Honda в близко бъдеще

NetNews

Японската Honda възнамерява през следващите години да произвежда милиони електрически превозни средства на три електрически платформи, една от които, между другото, ще бъде разработена съвместно с General Motors. На първата от тези платформи ще се появи електрически “ кей кар“ за Япония през 2024 г. По-големият модел на втората платформа ще дебютира в Северна Америка през 2026 г.

Планира се обаче и двете архитектури да се използват за автомобили с други размери. Третата платформа ще бъде средно голяма и ще се появи през 2027 г. Разработката ѝ се извършва съвместно с General Motors и американците, разбира се, също ще я използват в своите модели. Предвижда се и използването на батерии Ultium от GM.

Също така, в близко бъдеще Honda планира да пусне два електрически автомобила на американската платформа Ultium. Първият ще бъде Honda Prologue, а вторият ще представлява SUV с марка Acura. Именно тези автомобили трябва да позволят на компанията да навлезе на пазара в Северна Америка.

Една от обявените платформи ще се казва e:Architecture. Електрическите превозни средства базирани на нея ще се появят през 2026 г. и най-вероятно ще бъдат фокусирани предимно за Китай. Очевидно техни предвестници ще бъдат демонстрираните по-рано концепции e:N SUV, e:N GT и e:N Coupe .

Като цяло Honda обещава да представи най-малко 30 нови електрически превозни средства до 2030 година. През същата година Honda възнамерява да е продала вече два милиона електрически превозни средства. Според ръководителя на марката Шинджи Аояма, 750 000 до 800 000 от тях ще дойдат от Северна Америка, приблизително същият брой от Китай и 400 000 до 500 000 от Япония и „други пазари“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обвиниха Стойчо Стоилов за три от най-кошмарните загуби в историята на ЦСКА

Стойчо Стоилов е вече бивш главен мениджър в ЦСКА, макар по някои информации той да продължава да изпълнява дейността, макар и неофициално. Родното издание „Тема Спорт“ обаче откри любопитна връзка между него и три от най-кошмарните загуби в историята на „червения клуб“. Първата е от 23 септември 1994 г. Това […]