Как би могъл да изглежда ЗАЗ Tavria

NetNews

Дизайнерът Роман Прядко публикува интересни рендери, в които представя своето виждане за това как може да изглежда ново поколение на последния независим модел на ЗАЗ – 1102 Tavria. Авторът на изображенията класифицира нарисувания автомобил като А-клас и го нарича Tavria Nova 2022.

Според проекта "Tavria Nova 2022" ще остане хечбек с 3 врати. Клиновидният силует и много от линиите на каросерията на оригиналния автомобил са отразени в новия проект, но в същото време новото поколение изглежда много по-спортно и модерно.

За отбелязване са практичните брони, изработени от небоядисана пластмаса, черни странични защитни лайстни и заострен преден край. Също така, авторът внимателно е пресъздал джантите на Tavria с характерните им 6 кръгли отвора.

Оригиналната Tavria някога бе замислена като заместител на моделите Запорожец -966, 968, 968A и 968 M. Колата е с предно предаване, а през годините от производството ѝ се монтират двигатели MeMZ, VAZ, Fiat с мощност от 45 до 71 конски сили. Скоростните кутии са 4- или 5-степенни механични.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ДПС-Перник иска привличане на инвеститори, без значение местни или чужди

Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 11.07.2021 г. в изпълнение на програмата за ускорено догонващо икономическо развитие на Движение за права и свободи и по инициатива на водачът на листата за 14-ти МИР Перник, Александър Несторов бе проведена работна среща с Регионалната организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците […]