Как да контролираме температурата вкъщи от разстояние?

NetNews

Студените зимни месеци тепърва настъпват и това означава само едно – повече проблеми с отопляването на дома, по-високи разходи за енергия и по-високи сметки за домакинствата. И докато енергията в различните ѝ форми винаги е била необходима за това домът да е топъл и комфортен, то сега има по-умни опции за използването ѝ по най-добрия възможен начин. За един такъв ще ви разкажем сега.

Става дума за т.нар. умни джаджи, които гарантират лесно управление на отоплението вкъщи и едновременно помагат за пестенето на енергия. Такова решение се предлага от Resideo се нарича Honeywell Home evohome. Умната система работи чрез безжична интернет връзка и може да контролира температурата в до 12 зони, намиращи се в едно жилище. Така температурата във всяко отделно помещение може да бъде контролирана 24/7, ограничавайки потреблението на енергия и намалявайки сметките на домакинството.

Как да контролираме температурата вкъщи от разстояние?

Умната система е съвместима с всички видове отоплителни системи, като термопомпи, традиционни и модерни високоефективни комбинирани котли, централно отопление и пелетни горелки. Патентованата технология Advanced Load Scaling™, използвана при evohome, ограничава неефективните високи температури на котела и го научава да работи в най-ефективния му режим.

Иначе казано тази система представлява един интелигентен термостат, който се контролира отвсякъде. Термостатът е лесен за инсталиране – свързване, включване и конфигуриране. Управлява се, както от екрана на уреда, така и отдалечено – от смартфон.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето кога ястието може да се превърне в отрова за организма

Почти всеки човек има специално отношение към храната. Тя е един от начините да се поглезим, но зависи много от това как я приготвяме, пише actualno.com. Важно е да сме запознати с тънкостите и спецификите на термичната обработка, ако искаме организмът ни да усвоява полезните съставки от ястията, които поднасяме […]