Как да се справим с ужаса от връщането у дома след почивка

NetNews

В разгара на първия топъл сезон за годината сме и пролетта разгръща потенциала са, а от разнообразни сайтове ни затрупват с оферти за ексклузивни почивки. Сега е моментът да презаредите батериите. Тялото има нужда от кислород и движение, емоциите – от вентилиране, душата ви – от радост, пише Флагман.

Така че няма какво да ви спре да отпътувате към залеза като по филмите. Когато сте на почивка, всичко, разбира се, е чудесно, но за съжаление дните отлитат бързо и краят на дозата щастие свети в сигнално червено срещу вас. И точно върху този край ще се съсредоточим с няколко ценни съвета за това как да избегнете депресивни състояния при връщане от почивка.

По-приятно е прибирането у дома в събота, за да разполагате с достатъчно време, което да ви осигури психологически буфер за аклиматизация и плавен преход към делничното ежедневие. При завръщането си опитайте да оставите целия багаж в колата през нощта. Така избягвате тежкото и неприятно разтоварване на куфари, което след продължителното шофиране ще изцеди и последните ви сили. А и цялото пространство би се изпълнило с безпорядък от тях, което още повече ще повдигне градуса на напрежението.

Вместо това, влизайки вкъщи, вие можете просто да се отпуснете на дивана, попивайки с наслада атмосферата на познатото и любимото – вашия дом.

Тук с радост развенчаваме мита, че когато се прибирате от отдих, от вас се иска да преливате от енергия и да сте свежи като краставички, имащи сили да захванете основно почистване. Почивките дават отмор на сетивата и емоциите ни, защото сменяме места, хора и дейности и това ни насища с ендорфини. От друга страна обаче, във вас се натрупва и една умора, свързана с адаптацията към новото място, с режима на хранене и спане, които са организирани така, че понякога ви вадят от зоната на конфорт. Смяната на банския, когато сте в релакс зоната, с дрехи за хранене и после връщането отново в спа звучи изтощително още докато го пиша.

Така че не поставяте пред себе си очакването да сте бодри след връщане от почивка, защото няма да сте. Бодър ще бъде духът ви, свежи ще са натрупаните впечатления, но тялото и психиката ви ще се нуждаят от вашето нежно отношение.

Ето защо е чудесно да се погрижите за това още преди да сте заминали. Пригответе ваше любимо ястие, което да може да се остави във фризера, докато се приберете. Оставете дома си приятно подреден, за да ви вдъхне уют и топлина след връщане. Изберете обичан от вас музикален албум или предпочитан филм, които с едно натискане на дисплея да изпълнят пространството с блаженство. Купете си сувенири и приложно изкуство от мястото, на което сте били, за да отнесете късче от него с вас. Още докато го избирате, си представете мястото, на което да го поставите и предвкусвайте приятното преживяване.

Ето как още с влизането си у дома вие украсявате дома си с нова и красива вещ и така си осигурявате един чист, подреден и любящ дом, който ви приветства с нова подредба, вкусно и много бързо приготвено ядене, любима музика и забавен филм. Отпускате се блажено на дивана и се наслаждавате, защото има ли по-прекрасно нещо от това да се завърнеш у дома…

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Скандал между испански вестник и Мария Захарова

Испанският вестник ABC призна, че не е публикувал писмено интервю с официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова. Изданието твърди, че уж е очаквало да проведе разговор лице в лице с дипломата. Както беше съобщено по-рано в канала Telegram на Министерството на външните работи на Руската федерация, испанското издание […]