Как да сме щастливи през 2021

NetNews

Предстои да се сбогуваме с 2020 г., време е да направим равносметка и да прегърнем новата година със списък от цели и задачи, в които здравето, щастието и благополучието са основните стълбове.

„Нова година, нов живот“ – всеки път, когато земята обикаля слънцето, календарът добавя една година, което се равнява на 365 нови възможности да се грижите за себе си и да се опитате да бъдете щастливи.

Според „Лабиринт груп“, най-новата концепция в психотерапията, е важно да живеем в настоящето, информира агенция ЕФЕ.

Гледай напред в бъдещето.

Обсебването от миналото или бъдещето, и двете са извън контрол, е една от основните причини за безпокойство и мъка. Насладата от това, което живеете тук и сега е от съществено значение, за да се чувствате доволни от живота си и следователно да бъдете щастливи.

Щастието е в теб.

Много погрешно е да вярваш, че другите хора са отговорни за твоето собствено щастие. Важно е да се научиш да бъдеш щастлив самостоятелно, другите хора – семейство, приятели, партньор, са допълнения към щастието, а не неговия произход.

Поставяне на цели.

По този начин ще си по-наясно с постиженията си. Поставяй си реалистични цели и не се насищай, целта е да видиш резултати, а не да колабираш. Всяка поставена и постигната цел е една крачка по-близо до щастието.

Физическа активност.

В научно отношение физическата активност произвежда протеини и ендорфини, които те карат да се чувстваш щастлив и ако добавим към това подобряването на визията, имаме помпа щастие на една ръка разстояние. Можеш да започнеш от малко с няколко минути на ден и да увеличавате с течение на времето и според нуждите.

Сън.

Сънят помага на тялото да се възстанови, помага да бъдеш по-продуктивен и позитивен. Адекватната почивка намалява чувствителността към негативни емоции, което ще бъде от полза за твоето психично здраве и щастие.

Излез навън.

Разхождай се, усещай чистия въздух по кожата си и виждай светлината на деня, ще се почувстваш освежен и отпочинал. Само 20 минути на ден могат да донесат големи подобрения в настроението и да помогнат да се изправиш пред деня и седмицата напред с по-добро отношение.

Доброволчество.

Делата на добротата са възнаграждаващи. Без значение колко малка е помощта. Кара те да се чувстваш част от общността и подобрява личния имидж, като те кара да се чувстваш щастлив.

Усмивка.

Смехът не само изглежда щастлив, но и причинява щастие, намалявайки стреса и увеличавайки ендорфините. Тялото не е в състояние да прави разлика между фалшив или истински смях, така че може да започнеш като се насилваш по няколко минути на ден, докато получиш истинска усмивка.

Медитация.

Медитацията е начин да изчистиш ума си и да успокоиш мислите си, така че помага да поддържаш ясна визия за целите си. Няколко минути на ден могат да ти помогнат да спреш със съмненията и да поддържаш добро отношение.

Благодарност.

Благодарете от сърце. Осъзнаването на всичко, което трябва да бъде оценено, генерира емоционални ползи и повишава нивата на лично удовлетворение.

Свържете се с това, което те прави щастлив.

Рутината и възрастта понякога са причината, поради която вярваш, че определени дейности не са направени за теб. Забрави всичко това и намере нещо, което те забавлява и прави щастлив.

Откривай нещо ново всеки ден.

Да бъдеш по-наблюдателен и да забелязваш малките детайли, които често остават незабелязани, е добър начин да живееш в настоящето. Това, което е известно, носи все по-малко удовлетворение, в допълнение към факта, че със сигурност ще откриеш нещо, което преди е изглеждало незначително и което сега те прави щастлив.

Прекъсване на връзката с проблемите.

Правенето на нещо, които ти харесва и което изисква висока степен на концентрация, е идеално, за забравяне на проблеми за определен период от време и по този начин даваш на ума така необходимата почивка.

Приоритети.

Трябва да балансираме дневния си ред. Без значение колко си зает, в даден момент от седмицата трябва да има място, точно за теб.

Изгради своята социална мрежа.

Не, не става въпрос за тези социални мрежи. Говорим за среща с хора, среща с приятели или семейство, които наистина са там. Общуването има безкрайни предимства и индиректно не е същото.

Трупай Опит.

Трябва да изживееш преживяванията в настоящето. Ако обърнеш повече внимание на изграждането на спомени и по-малко на предмети и песимизъм, ще постигнеш забележителни подобрения в настроението си.

Спри песимизма.

Трябва да можеш да видиш „чашата наполовина пълна“ и да се опиташ да откриеш положителната страна на всяка ситуация, била тя добра или лоша. Имай предвид, че в крайна сметка всяко изживяно нещо е научен урок.

Предефинирай стойностите.

Трябва да се измъкнеш от всичко, което причинява безпокойство или стрес и което оправдаваш с факта, че е задължително. Сортирането на приоритетите ще ти помогне да решиш дали си заслужава да продължаваш с това, което те прави нещастен.

Избягвай сравненията.

Сравняването с друг човек няма да допринесе за нищо положително. Всеки човек има своя и различна история, която няма нищо общо с твоята. Единствената история, която има значение за твоето щастие е тази, която живееш.

Прошка.

Единственият начин да оставим миналото зад себе си е прошката. Тежестта на недоволството ти пречи да продължиш по пътя към щастието, така че първата ти задача е да размислиш върху това, което те е наранило, за да започнеш процеса на прошка. Трудно е, но свалянето на тежестта от раменете си заслужава.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Меркел към германците: "Тежки времена за страната ни, но идва година на надеждата“

Идва година на надеждата, казва Ангела Меркел в новогодишното си обръщение към германците – вероятно последното като канцлерка на страната. Битката срещу коронавируса тя определя като „задачата на века“. В своето, вероятно последно, новогодишно обръщение като канцлерка на Германия, Ангела Меркел предупреждава германците за продължаващите предизвикателства, предизвикани от кризата с […]