Как да спрем „емоционалното преяждане“

NetNews

Неспособността да се откажем от нездравословното хранене се дължи на промяна в системата за вземане на решения и импулсния контрол. Затова човек на първо място трябва да се погрижи вредните продукти да попадат във фокуса на вниманието му колкото е възможно по-рядко, съветва Мей Симпкин – водещ диетолог и консултант на Enzymedica UK.

Той сподели с читателите на Express четири прости начина за справяне с „емоционалното преяждане“, което се дължи на стреса.

Когато пазарувате в супермаркета, изберете такъв маршрут, че да подминете щанда за сладкарски изделия, препоръчва експертът.

Много често хората приемат жаждата за глад, затова при обезводняване много често се „превключва“ на нездравословни храни. Симпкин подчертава, че трябва да се пие достатъчно вода както в чист вид, така и под формата на чай и супи.

Отдавайте предпочитание на домашно приготвената храна „от нулата“ – купувайте сурови продукти, а не полуфабрикати.

Ефективен начин да се спре с преяждането от стрес са физическите упражнение, които не само подобряват настроението, но и потискат апетита.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Минеков за ФАКТИ: Бухалка е мека дума за прокуратурата, могат да бъдат по-зловещи

''Идеята е 70% да бъдат граждани, не партийни лица, което e добре. Оттук нататък как ще става, честно казано аз съм последният човек, който трябва да бъде питан, тъй като не разбирам от тези изборни системи и не са ми ясни. Но въпреки този подпис, все пак ние не сме […]