Как по-бавно да пада батерията на телефона ви

NetNews

Активните ползватели на смартфон често се замислят как да пестят батерия, за да може устройството им да издържи без зареждане до вечерта. Един пестят енергия като използвате Wi-Fi, вместо интернета на мобилния оператор. Други намаляват яркостта на екрана.

„Ако сте с телефон с Android на 1-2 години, проверете резолюцията си на екрана. Резолюция на чистота 120 или 90 херца е успокояваща за окото при скролване, но доста бързо изтощава батерията. Избере 60 херца и максимално понижете резолюцията. Това съществено влияе на времето на работа на телефона ви“, казва експертът на сайта НАФИ Владимир Гриценко.

Той също така съветва да се откажете от автоматичното настройване на яркостта на екрана и да използвате черни или тъмни теми, ако смартфонът ви е с OLED-екран.

„Включете функцията на известяване и SMS чрез Wi-Fi мрежата. При Android функцията е „Звънене чрез Wi-Fi", при iOS — „Повикванията чрез Wi-Fi“. Използвайки ги смартфонът ви осъществява обикновените гласови позвънявания и ще изпраща SMS-и не чрез съответната мобилна мрежа, а през местната Wi-Fi мрежа. Така качеството на връзката ще е по-добро, а разходът на батерията – по-малък“, уточнява Гриценко.

Друг начин за по-бавен разряд е да се изключи предаването на данни чрез 4G/LTE, като се остави 3G, да се преустанови автоматичната синхронизация на приложенията, смарт-часовника и фитнес тракера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обединението на Косово с Албания трябва да е мирно

Косово трябва да получи правото да се обедини по мирен път с Албания, т.е. чрез референдум. „Искаме да получим право на референдум и не смятаме, че насилието е пътят към обединение. Обединението не трябва да провокира нов балкански конфликт“, каза основателят на Движение „Самоопределение“ и бивш косовски премиер Албин Курти […]