Как се отразява липсата на редовен секс при жените

NetNews

Всяко тяло реагира по различен начин на промените, а възрастта на жената играе голяма роля. Ако жените нямат редовни интимни отношения, стените на влагалището се отпускат и следващият акт може да бъде много болезнен, казва експерт, цитиран от struma.bg.

1. Загуба на либидото

Ако имате желание да правите любов и не правите нищо по въпроса, с времето то ще изчезне. Ако имате връзка, това може да прерасне в по-голям проблем, който може да бъде разрешен само чрез разговор. Няма лекарство срещу намаляване на либидото или някакви витамини, които могат да помогнат, само разговор и добра воля, .

2. Намаляване на вагиналната влажност

Това явление се отнася за възрастни жени, които губят влажността си през годините поради дефицит на естроген и вагиналните им стени се свиват. Секс терапевтът обясни, че жените на възраст 20-30 години нямат тези проблеми и че тези явления идват с възрастта.

3. Отпускане на вагиналните стени

Това се отнася и за по-възрастните жени и тези, които навлизат в менопаузата. Ако нямат редовни интимни отношения, всеки следващ опит може да бъде много болезнен.

4. Болезнена менструация

Отношенията по време на менструалния цикъл намаляват болката при жените, а когато спрат, менструацията се влошава и болката се усилва. Терапевтът обяснява, че когато жената има оргазъм, тя всъщност изпитва контракции на матката, което води до повече и по-бързо изхвърляне на кръвта. Нарастват ендорфините, които помагат при менструални спазми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

14 септември 1918 г. Битката при Добро поле

На 14 септември 1918 г. започва атаката на Антантата при Добро поле. През есента на 1918 г. Антантата решава да приключи с малка България. Замисълът е чрез два пробива при Добро поле и при Дойран 600-хилядната ни армия в Македония да попадне в "чувал" и да бъде ликвидирана, а страната […]