Калин Тодоров: Кукловодите ни са провинциални, Гоцев не беше големият играч

NetNews

"Мога да приведа доказателства, че общо взето Горбачов и Буш се разбраха в Малта Русия да се изтегли от България и да се настани САЩ. САЩ е "Големият брат". Първоначалната договорка е била САЩ да получат политическият, военният и финансовият контрол над страната, а икономическият контрол да остане за Русия, защото е прекалено далеч за САЩ тук и от тази гледна точка тук продължават да действат руски олигарси в страната, но контролът е категорично политически".

Това коментира писателят Калин Тодоров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич", който пише новата си книга “Зад завесата: Големия брат".

"Пропагандата така твърдеше, че Големият брат е една голяма страна, която те обича и те кара да се чувстваш добре. САЩ навлезе в този образ, преди в частен разговор Иван Костов коментира, че не може да отиде във Франция и да разговаря с хората в Елисейския дворец, защото ние сме прикрепени към САЩ", каза още той.

"Франклин Рузвелт го казва по отношение на диктатора в Никарагуа тогава Анастасио Сомоса Гарсия , че "той може да е кучи син, но е наш кучи син". Борисов, Пеевски и Доган са кучи синове, но са техни кучи синове. Един корумпиран политик, за който знаеш, че е корумпиран, за който можеш да докажеш, че е корумпиран, той е лесно управляем. Големите сили не се занимават с корупцията в страната", коментира Тодоров.

"Нашите кукловоди не са никакви кукловоди. Те са били маши в чужди ръце. Гоцев не беше големият играч. Големите играчи не са в България, те са външни. Нашите кукловоди са провинциални кукловоди", завърши писателят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чехия и Словакия несъгласни със заключението за разширяване на ЕС

Чехия и Словакия поставиха под въпрос проекта за заключение на Европейския съвет за разширяване, съобщи МИА. Предложението беше одобрено от европейските представители през вчерашния ден. Македонски медии се позовават на свои източници. Според тях двете страни са определили текста като неудовoлетворителен. Те смятат, че групата е твърде отстъпчива пред българските […]