Калоян Методиев: Ние не сме някакви помияри в Европейския съюз, за да ни подритват Австрия и Унгария за Шенген

NetNews

Решението на Нидерландия за допускане на страната ни в „Шенген“ беше изненадваща и ключова. Остават Австрия и Унгария, които минаха всякакви граници. Ние не сме някакви помияри в Европейския съюз, за да ни подритват по начина, по който го правят. Това каза политологът Калоян Методиев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

По думите му в последните 10 години Виктор Орбан води най-антибългарската политика в рамките на ЕС. „Всички антибългарски медии в Македония логистично са унгарски. Сега в последния момент, при положение че при едни двустранни преговори можем да се разберем, той започва да извива ръце и да налага вето“, коментира той.

Според него българското правителство трябва да заеме твърда позиция. „Ако трябва да наложим бойкот на банки, на бензиностанции и магазини, които са австрийска и унгарска собственост, за да видят, че и ние имаме характер и няма да бъдем подритвани като втора категория хора в ЕС“, призова Методиев.

Сглобката се опитва да откупи себе си през войната в Украйна и добрите отношения с великите сили, за да оправдае собственото си съществуване и аморалния ѝ характер, заяви политологът. „Скъсани са всякакви причинно-следствени връзки и всякаква логика и не само моралната компонента липсва, но липсва и здравият разум“, коментира той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Този български паметник е построен за 6 дни и е разрушен за 7

В българската история има един легендарен паметник, който бива построен след неуморна работа за 6 денонощия, но е разрушен с огромни усилия за 7 дни, пише Poznanieto.bg. Кой е този легендарен български паметник? Става въпрос за мавзолея на Георги Димитров – един паметник, който се превръща в повод за много […]