Калфин: Никой няма интерес да ходи на избори. В същото време кабинетът дава хаотични послания

NetNews

„Темата за военната помощ е вътрешнополитически проблем. Стана ясно, че част от износа на България стига до Украйна – през посредници или пряко, това е отделен въпрос. Това създава вътрешна интрига в държавата – дали да признаем нещо, което е факт, или да се скрием зад смокиново листо“.
Това коментира пред БНР Ивайло Калфин, директор на Европейската агенция за подобряване на условията на живот и труд, бивш вицепремиер, външен и социален министър, както и бивш евродепутат.

Според него е възможно темата да взриви коалицията.

„Много е деликатна ситуацията. Войната има цена и тази цена се плаща в момента, България няма как да се скрие“.

Във връзка със спрените доставки на природен газ от Русия той коментира:

„Това, което прави Русия с газа, са политически действия. С това действие казват – „ние ви предупреждаваме“. С нас Русия дава пример“.

По думите му – в Европа управлението се консолидира при външна заплаха, при нас е обратното.

„Според мен никой няма интерес да ходи на избори. В същото време правителството дава хаотични послания и явно не е правителството, което ще може да преведе страната през трудните периоди“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кокала: Удариха ме с брадва и ми разцепиха главата, а накрая ме закопчаха с белезници

Емил Велев продължава да е последният треньор, извел Левски до титлата в България. Специалистът, който в момента е начело на третодивизионния Вихрен, даде интервю за Youtube канала „Трибуна Левски“. Кокала разказа интересни истории от неговия живот. За „синята приказка“ при Мъри Стоилов Страхотни мачове. Естествено, черешката на тортата беше Киево. […]