Кандидати за народни представители на „БСП за България“ поздравиха за празника певиците и танцьорките на ФА „Тунджа“

NetNews

Водачът на листата на „БСП за България“ за Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин заедно с кандидатите за народни представители Божидара Божилова и Георги Чалъков поздравиха за празника Осми март танцьорките и певиците от Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. След репетицията им в Народно читалище „Зора – 1945“ те се срещнаха с тях, за да им разяснят приоритетите на БСП в областта на културата и специалните мерки, насочени към майките и подпомагането на децата.

Увеличаването на майчинството през втората година до размера на минималната заплата 650 лв. за 2021 г., а не както е сега 380 лв., въвеждане на месечен необлагаем минимум от 500 лв. за работещ родител, увеличаване на еднократните помощи за второ и трето дете на осигурени поне 24 месеца родители, безплатни лекарства за деца до 14 г., безплатни учебници до 12 кл. и помощ за първия учебен ден на ученици до 4 клас са само част от социалната програма на БСП, насочена към подкрепа на младите хора и семействата, поясни Кристиан Вигенин.

Кандидатът за народен представител Божидара Божилова, която е представител на културната общност в листата на „БСП за България“ разясни приоритетите на левицата в областта на културата. „Приходите от творческа дейност да остават в общинските културни институти е една от мерките за укрепване и развитие на културата на „БСП за България“, подчерта тя и обясни, че се планира равнопоставеност между държавни и общински културни организации при подпомагане на художествените им проекти и подпомагане на реконструкцията на материалната им база.

Планирано е и осъвременяване на законодателството в културната сфера, включително и Закона за читалищата, укрепване на библиотечната мрежа чрез целеви национални програми и други инициативи.

За „БСП за България“ културата винаги е била приоритет, аз като нейн представител ще настоявам за повече държавна подкрепа, за да се преодолее духовната криза, подчерта още Божидара Божилова.

Кандидатите за народни представители разгледаха фотоизложбата, посветена на 65 години Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

Председателят на читалище „Зора – 1945“ Невена Димитрова и директорът на Ансамбъла Петър Димитров споделиха за проблемите, които срещат ежедневно в борбата си да съхранят и развият както читалището, така и фолклорната формация, която е вторият професионален ансамбъл в страната, но останал най-малък като състав.

Източник: kontrapunkti.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зачестяват сигналите към НАП за необявени доходи

В последно време зачестяват сигналите към приходната агенция от наематели, които имат подозрения, че бившите им хазяи не са си обявили доходите от наем в данъчната декларация. Зарязани съпруги отмъщават на бившите си половинки, като ги издават пред НАП за охолен живот и скъпи придобивки, които не съответстват на декларираните […]