Кандидат-депутатът от операта: Ямболлията Георги Султанов от ИТН с главна роля в „Набуко” на Верди

NetNews

Кандидатът за народен представител на ИТН – Ямбол Георги Султанов изпълнява една от главните роли в оперната мегапродукция „Набуко” от Джузепе Верди. Спектакълът ще бъде представен тази вечер на Ямболска сцена. Началото е от 19.00 часа в зала „Диана”, а операта е част от Музикални празници „Златната Диана” 2021.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Действието на операта се развива пет века преди Христа, като в основата е страстната любов и изпепеляващата ревност в триъгълника на главните действащи лица Фенена-Измаел-Абигайл, преплетени с борбата за власт, от която зависи съдбата на целия еврейски народ. Именно ролята на Измаел е поверена на оперния артист от Ямбол Георги Султанов.

Вавилонският цар Навуходоносор е обсадил с войските си столицата на евреите Йерусалим. Измаел е племенник на йерусалимския цар.  Той съобщава на хората, че дъщерята на Навуходоносор, Фенена, е взета в плен. Когато Измаел е бил посланик на Йерусалим във Вавилон, е срещнал Фенена и се е влюбил в нея. Тя е отвърнала на чувствата му. Но тези дни са отдавна отминали. Сега ги чака огромно изпитание. Никой не знае как ще свърши всичко. Ролята на Фенена се изпълнява от Шмилена Султанова – съпругата на Георги Султанов.

Тенорът Георги Султанов е израснал в семейство на музиканти, артисти, художници. Син е на маестро Николай Султанов, създател на Камерен оркестър „Дианополис”. Свирил е на цигулка, пиано и обой, но в крайна сметка избира оперното пеене като свое поприще. Завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив при проф. Калина Жекова.

На предходните парламентарни избори Султанов влиза в политиката и е на четвърто място в ямболската листа на ПП „Има такъв народ”. За предстоящите избори той отново е сред кандидатите на партията в Ямболска област, като заема третото място в тяхната листа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж загина, падайки в дълбока шахта в село Трудовец

36-годишен мъж от ботевградското село Трудовец е починал при нелеп инцидент – докато се е прибирал от бившия стопански двор в населеното място, се е подхлъзнал и е паднал в дълбока шахта, научи регионалното издание "Балканец". Инцидентът, който е станал в петък вечерта, е бил заснет на охранителна камера. Наложило […]