Кап. Богдан Богданов: Има забавяне в плана за изтегляне на заседналия кораб

NetNews

Според мен има забавяне в плана за действие. Цитирам член 9 от Конвенцията по спасяване, в който се казва, че държавата може да се намеси в случай от опасност от замърсяване на нейното крайбрежие. Естествено, като се спазват всички принципи на международното морско право. Това заяви председателят на Българската морска камара кап. Богдан Богданов, цитиран от bTV.По думите му, за да се говори за "саботаж", трябва да има много солидни аргументи „От времето на чупене на курса до засядането са почти два часа, което е достатъчно, за да се реагира, ако екипажът е бил на вахтата. Би трябвало веднага, след като корабът е заседнал, представители на „Морска администрация“ да се качат на борда, да снемат показания, да вземат проби за алкохол и наркотици, със съдействие на „Гранична полиция“, добави той.

Според Богданов България разполага с една от най-добрите системи за наблюдение на корабния трафик и е необяснимо защо толкова дълго време не са успели да установят връзка с кораба.

„Ако времето се развали, има голяма опасност да се пречупи корабът“, каза още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ако ДБ и ПП изгорят мостовете помежду си

В интервю за "Свободна Европа", лидерът на ДБ Христо Иванов за първи път определи "Продължаваме Промяната" като "конкурент" и дори заговори за "риск от концентрация на власт между президентския екип и хора с генезис от него". Това втвърдяване на тона може би бележи началото на процес, който ще завърши с […]