Карадайъ атакува властта заради липсата на реформи

NetNews

ДПС отбелязва своето безпокойство и относно развитието на управлението на страната, за кризата в здравеопазването, за състоянието в социалната сфера и на образователната система. Липсата на реформи и липсата на стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, чието решение е вече извън възможностите на правителството. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, отчитайки се пред съпартийците си.

"Недоверието към управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се дестабилизация в страната.

Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделението и противопоставянето, придружени с езика на омразата, арогантността и агресията. А резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, погазване на правата и свободите, неспазване на Конституцията и законите на страната.

Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите поколения, отчитайки действителната ситуация в страната, както и пълния провал на управляващото мнозинство, ДПС в началото на есенната сесия на Парламента очерта необходимостта спешно правителството и Президентът да подадат оставка и да започнем дебати с участието на всички системни партии и формации в страната за вземане на такива решения, които да са в подкрепа и стимулиране на бизнеса, за очертаване на националните приоритети, за приемане на мерки, които да създадат реални условия за справяне с COVID-19.

Изпълнението трябваше да се възложи на експертно правителство, което да изведе страната от кризата, да приеме бюджет, адекватен на икономическите и политическите реалности, както и да организира свободни и честни избори за нов Парламент.

Това също не се случи. Разбира се, това е факт, чиито последици ще бъдат отчетени на предстоящите избори като размерът на щетите за управляващите ще бъде право пропорционален на времето до изборите", каза той.

ДПС провежда първата по рода си онлайн отчетно-изборна конференция. Повече от 800 делегати, организирани в над 100 виртуални-точки работят в конференцията за да изберат лидер и Централен съвет с мандат от 3 години. За поста лидер е номинирaн само Карадайъ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО иска облекчения за наемателите

ВМРО иска намаляване или освобождаване от държавни и общински наеми за наемателите, изпаднали в неплатежоспособност заради COVID мерките. Те предлагат и със закон да се наложи банките и кредитните институции да дадат кредитна ваканция за хората и фирмите, пострадали от противоепидемичните мерки. Пакетът от мерки е внесен в деловодството на […]