Каракачанов за шпионския скандал: Някой се опитва да ни научи тайните

NetNews

Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов се съмнява, че "някой дава информация на САЩ, която е доста изкривена", коментирайки доклада на Държавния департамент на САЩ.

Каракачанов не приема констатациите за полицейско насилие по време на антиправителствените протести и за отношението на България със Северна Македония. В ефира на БНТ Каракачанов потвърди информация от доклада, че е „подал жалба до главния прокурор, че има две сепаратиски организации“ у нас. Той отново заяви мнението си, че езикът на омраза в Северна Македония трябва да спре.

„Политиците в Македония да спрат с провокацията. Двама съветници на заплата при македонския премиер, които се вадят ръководители на словенско НПО, пишат доклади, които пишат, че в България няма българи. Това е скандалното. На снимка се вижда маса, на която са седнали тези двама, шефовете на македонските служби и македонският премиер. Северна Македония чука на вратата на ЕС, не ние“, коментира Каракачанов.

По думите му в Скопие ще утихнат, за да изчакат резултата от изборите у нас. Лидерът на ВМРО обаче напомни, че у нас има политическо съгласие, че не трябва да се прави компромис с българските интереси. И добави, че това е „с изключение на 2-3 партии, които са готови да свалят гащите само и само някой да ги потупа по рамото“.

За шпионския скандал с Русия вицепремиерът заяви, че „шпионажът е стар занаят“.

„Някой се опитва да ни научи тайните. В последните 4 години българската армия започна процес на модернизация. Някой се опитва да научи какво точно правим и как“, коментира министърът на отбраната.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Шампионът на Русия е платил малко над 8 милиона евро на футболни агенти през 2020 година

Шампионът на Русия Зенит (Санкт Петербург) е платил малко над 8 милиона евро на футболни агенти през 2020 година, обяви Руският футболен съюз (РФС). ОТ РФС публикуваха на сайта си колко пари са платили на агенти руските клубове през изминалата година. На втора позиция в тази класация е Локомотив (Москва) […]