Кардиолози алармират за неподозирани симптоми на инфаркт

NetNews

Специалисти по сърдечните заболявания припомниха сериозни признаци за настъпващ сърдечен удар в статия за ETNT, пише zdrave.to. Според тях задухът и гаденето могат да са сигнал за опасно заболяване, а ако не се вземат мерки навреме, всичко може да завърши със смърт.

Усещането за стягане в гърдите според кардиолозите е изключително опасен признак.

„Когато описват дискомфорт в гърдите, хората не винаги използват думата „болка“, става дума само за притискане или стягане“, казва Рон Бланкщайн, кардиолог и професор по медицина и радиология в Harvard Medical School.

Вторият симптом на развиващо се сърдечно заболяване може да бъде задух или недостиг на въздух.

„Често хората пренебрегват задухът, позовавайки се на промени, свързани с възрастта. Въпреки това затрудненото дишане по време на физическа активност или бързо ходене е разбираемо, но ако изпитвате недостиг на въздух в покой, това е сигурен признак за опасни заболявания, включително коронарна болест, сърдечна недостатъчност или нарушения на сърдечния ритъм “, обръща внимание кардиологът. Лесли Вайсбърг.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Десислава Атанасова: Ние сме за военна и техническа помощ за Украйна

Нашата позиция за Украйна е ясна и я имаме от ден първи, обаче предстои да видим позицията на всички останали. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите ѝ „тези които се наричат ястреби, всъщност, когато става въпрос за геополитика, са просто едни обикновени гълъбчета“. Ние […]