Католическата църква е извършвала отвратителни зверства

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Независима комисия установи мащабно сексуално насилие в Католическата църква във Франция през последните седем десетилетия, което доведе до призиви за реформи, предаде Aleteia.org.

Независимата комисия за сексуално насилие в Църквата (известна с френското си съкращение CIASE) започна своята работа преди три години. Комисията публикува доклад от 500 страници, придружен от около 2000 страници подкрепящи документи. Той открива приблизително 330 000 жертви на насилие, от които приблизително 216 000 са жертви, малтретирани от свещеници.

От 1950 година насам Католическата църква във Франция е извършвала сексуални престъпления срещу деца. CIASE обяви, че две трети от насилниците са били свещеници, а останалите са миряни, които са работили за Църквата. Около 80% от жертвите са момчета, предимно на възраст между 10 и 13 години.

Комисията беше създадена през 2018 година от Епископската конференция на Франция и Конференцията на религиозните мъже и жени на Франция в отговор на нарастващия брой искове за сексуално насилие. Комисията разследва досиетата на Църквата, съда и полицията и медийните съобщения и показанията на около 6500 души – както жертви, така и близки до тях.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фурнаджиев дава Бербатов на Етичната комисия към УЕФА за нападките му към БФС

Димитър Бербатов ще бъде даден на Етичната комисия към УЕФА след изказването си по адрес на БФС и наблюдателя от Европейската централа на конгреса през 2016 г. – Райнхард Гриндел. Това заяви вицепрезидентът на Съюза Атанас Фурнаджиев пред bTV. „Ще сезираме Етичната комисия към УЕФА. Това, че е уличен в […]