Католическо училище получи анонимно дарение от $1 милион

NetNews

Католическо училище в американския град Филаделфия получи анонимно дарение в размер на един милион долара, предаде Aleteia.org.

Щедрото финансово дарение ще помогне на семейства в нужда да изпратят децата си на училище, посочиха от учебното заведение. Директорката на училището „Свети Франциск Салски” Мери Макнълти каза, че е едновременно шокирана и щастлива от дарението.

„Знам колко много деца и семейства ще бъдат щастливи от новината”, каза тя. Училището обслужва 462 деца в предучилищна възраст до осми клас. Обучението в училището е около 5000 долара на ученик годишно, а 93% от учениците получават финансова помощ. Анонимният подарък идва в момент на голяма нужда.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

БХРА: Платете ни за съсипания бизнес

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоя да бъде платено за "съсипания ѝ бизнес", предаде Българското национално радио. Поводът е отказът на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да бъдат разхлабени мерките и на ресторантите да бъде позволено по изключение да работят до 00.30 часа в новогодишната нощ. По-рано в профила […]