Кацаров: Директори са си писали заплати по 70 000 лв, а един е взел 535 000 лв. материално стимулиране

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров призова в "Денят на живо" да се даде възможност на НС да приеме актуализацията на бюджета. Иначе средствата няма да стигнат нито за пенсионерите, нито за медиците.

Според него е изумителна наглостта на ГЕРБ след като той е назначен да поправя техните грешки. Основните причини за ниския процент ваксинирани е, че те са договорили ваксини, които януари и фервруари не са могли да бъдат доставени. А непоставянето на възрастните хора като приоритет отчете като друга грешка на процеса.

"Аз извадих на показ лошото управление на кризата. Средната продължителност на живота на българина се е съкратила с 1,5 г. през изминалата година. ГЕРБ жертва възрастните хора", заяви д-р Кацаров.

По думите му 70 млн. лв. дългове са натрупани по времето на Костадин Ангелов в "Александровска". Той отрече изнасянето на тези данни да е атака. И призова да се подаде регресен иск за натрупаните дългове.

"Ръководствата са правили нарушения в ущърб на лекарите. Директори са си писали заплати по 60-70 000 лв, а един си е написал 535 000 лв. материално стимулиране", обясни Кацаров.

Кардиологът доц. Младен Григоров обясни, че в ЮАР, където той работи хората спазват мерките и носят маски, а вълната на висока заболеваемост е паднала.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Венеция въвежда такси за посетителите на града

Венеция планира да въведе такси за желаещите да посетят града, съобщи АНСА. Разглежда се вариантът това да стане от следващото лято. Идеята е да се ограничи потокът от туристи. В града са поставени голям брой камери. Те следят туристическия поток. Планират се и предварителни резервации. Те ще важат за желаещите […]