Керемедчиев: Страната ни е интересна за Америка от години

NetNews

"Истеризира се малко повече отколкото е необходимо, но явно властите във Великобритания реагират малко по-засилено. Новият щам явно вече е изпуснат от бутилката. Мерките са малко закъснели, мои контрагенти ми казаха, че във Великобритания се говори за него от септември месец".

Това заяви дипломатът Милен Керемедчиев в ефира на NOVA, цитиран от novini.bg, по повод новия щам на коронавируса.

Що се отнася до изгоненият руски дипломат, то той заяви, че това е шестият такъв от страната ни. Мисията на руското посолство няма да намалее. Те ще останат 68. Ще бъдат изпратени нови хора.

"САЩ започнаха да налагат санкции срещу Турция. Това променя източното крило на НАТО и го премества в Румъния и България. Двете страни ще станат първите точки на съприкосновение от структурите на НАТО с все по-активните руски такива”, каза бившият зам.-външен министър.

Той допълни, че страната ни е интересна за Америка от години, като се вземат предвид провеждащите се все повече учения у нас.

"Това е едната страна на този казус. Втората е спорът, който България води с Република Северна Македония. За Русия определено забавянето на преговорите изцяло отговаря на нейните интереси", каза още Керемедчиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Денева: Пациенти получават инсулт месец след прекаран коронавирус

Наблюдават се неврологични усложнения от COVID-19 с различна продължителност дори и месец след прекарана инфекция. Месец след възстановяване, пациенти прекарват и инсулти. Това заяви неврологът д-р Ваня Денева пред bTV, цитирана от trafficnews.bg. „Вече е доказано, че механизмът, по който коронавирусът атакува белите дробове и сърцето, е същият, с който […]