Кирил Петков все пак заминава за Скопие. Вигенин също е в състава на делегацията

NetNews

Ямболският депутат и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин ще бъде в състава на делегацията, която ще замине на официално посещение в Северна Македония идния вторник.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Новината за потвърждаване на визитата бе дадена с разпространено преди минути съобщение на правителствената пресслужба.

„Министър-председателят Кирил Петков заминава на официално посещение в Скопие,  Република Северна Македония на 18 януари 2022 г. В състава на българската делегация са министърът на външните работи Теодора Генчовска,  министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин“, допълват от там.

Реализирането на визитата става възможно след падането на карантината на министър-председателя при получен отрицателен PCR тест, уточняват от Министерски съвет.

Народният представител от Ямбол Кристиан Вигенин е със солиден опит в международните отношения като бивш министър на външните работи, преди това евродепутат.

Преди дни, след участие си в Консултативния съвет за национална сигурност към президента, той коментира, че Народното събрание също ще допринесе за развитието на диалога със Северна Македония. Това ще стане със съвместните комисии, както и чрез групите за приятелство, които предстои да се сформират както в българския, така и в македонския парламент.

Вигенин смята още, че по-доброто решение е отпадането на първоначално заложения срок от 6 месеца за постигането на съгласие по казуса Северна Македония. Според него западната ни съседка много бързо може да получи зелена светлина от България ако просто изпълни ангажиментите, поети в Договора за добросъседство от 2017 г.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министерството на икономиката с безвъзмедна помощ за малките и средни фирми

П“Министерството на икономиката и министър Нинова се преборихме за безвъзмездна финансова помощ в полза на малките и средните предприятия, за които е нашата голяма грижа“, съобщи пред национални медии заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев.   Предвижданата помощ в случай, че се стигне до четвърти етап на пълно затваряне, […]