Кирил Петков дарил премиерската си заплата за патрони за Украйна

NetNews

Министър-председателят Кирил Петков обяви дарителска кампания, с която да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси. Той призовава всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като него една заплата.

„Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, пише Петков.

Като министър-председател ще продължавам да работя за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор, като през идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности – не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем, казва още той.

И даде пример: „Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях“.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси, призова премиерът.

„Откривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението. #едназаплатазаукрайна“, заключи Петков.

Можете да дадете своя принос тук: получател: VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сървайварът на Кирил Петко(F) в Киев предстои

Сървайварът на Кирил Петко(F) в Киев предстои. И за да не окъка гащите ще си води и ибрикчии за целта. Те ще вървят отзаде му със съответното канче и ще следят всякакъв мирис откъм гащите. Да отидеш в Киев, след като един куп Европейски лидери вече го направиха идва като […]