Кирил Петков за гражданство: Дали ще се извиня? Аз вярвам, че това, което направих е правилно

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Конституционният съд отказа да изслуша Кирил Петков по делото дали е назначен за служебен министър на икономиката в противоречие с Конституцията. Съдът отказа и искането му за събиране на още доказателства.

„Може би не се чувствам най-комфортно, че не можах да изложа моята гледна точка пред КС, защото мисля, че имаше много смислени аргументи. Така че каквото се каже от тях, аз ще го приема. Дали ще се извиня? Аз вярвам, че това, което направих, беше правилно“, каза Петков пред bTV.

Основното доказателство е удостоверението, че Кирил Петков не е гражданин на Канада от 20 август. Указът за назначаването му е издаден три месеца по-рано.

Обявяването на актовете му като министър за нищожни обаче не е автоматично, според декана на Юридическия факултет към Софийския университет проф. Даниел Вълчев.

„Най-простото би било служебният министър г-жа Визиева към момента да види как може да санира тези актове“, коментира Вълчев.

Съдът има и декларацията на Петков, подадена в президентството, че няма двойно гражданство.

„Първо, притеснява ме лекотата, с която засегнатите лица говорят по този въпрос. Това да нарушиш конституцията според мен не е шега работа“, казва Даниел Вълчев.

Очаква се съдебното решение да излезе към средата на предизборната кампания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

РИК - Стара Загора отказа регистрация на листата на "Демократична България"

Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа да регистрира кандидатската листа за народните представители, предложена от коалиция "Демократична България – Обединение" за 27-ми изборен район – Старозагорски за предстоящите парламентари избори на 14 ноември. Това гласи решение на Централната избирателна комисия. Настоящото решение е обявено по реда на чл. 72, […]