Кирил Петков: Има и други от ИТН, които не искат да протестират с Пеевски

NetNews

„Има и други депутати от „Има такъв народ“, които не искат да протестират с Делян Пеевски“, каза премиерът Кирил Петков в интервю за бТВ.

„Когато отвън пред парламента Пеевски протестира срещу това правителство, когато ГЕРБ ясно изявява желание, че няма да има подкрепа, когато „Възраждане“ с договорките с Митрофанова застават срещу нас, а едновременно с това площадът е пълен с млади хора, които казват „Подкрепям те“, разбирате, че вотът на недоверие не е от голямо значение“, каза премиерът.

Той уточни, че и в двата случая – и да падне, и да не падне правителството – трябва отново да продължат да говорят с депутатите в НС, за да достигнат до 121 гласа за мнозинство.

„В момента има няколко човека в ИТН, които се чудят. Тяхното чудене е между лоялност към партията си и огромната отговорност, която осъзнават, че имат. Те имат един огромен конфликт- Надявам се, че в следващите няколко дни ще имат време да осмислят историческата си тежест“, каза Петков. Той не каза точната бройка на тези депутати, но вярва, че са 7-8.

„Има хора и в другите партии, които в момента осъзнават колко тежка криза може да дойде ако това правителство падне. Те не разбират своите лидери в този момент“, каза Петков.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ не изключи да има разговори с депутати от други партии, но при условие.

„Не бих говорил с Доган, не бих говорил с Пеевски, не бих говорил с Борисов, не бих говорил с Костадинов, не бих говорил със Слави Трифонов, не бих говорил с Тошко Йорданов. С всички депутати, които искат да попитат какви са идеите на кабинета оттук нататък – готови сме да говорим“, каза Петков.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ГДБОП уличи БФС в лъжа за разпита на Борислав Михайлов

Борислав Михайлов се въвлече в поредния турболентен ден от своята кариера, след като по-рано бе привикан от ГДБОП на разпит, а след това от БФС официално отрекоха това да е факт. Така се наложи от Nova да потърсят свои контакти в бюрото, за да потвърдят наново, че президентът на федерацията […]