Кирил Темелков: Недостиг на газ в България няма да има

NetNews

„Газ ще има, хората не бива да се притесняват, не се очертава да спира в България синьото гориво, може да се осигури цялото потребление“, това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Кирил Темелков, зам.-председател на Българската газова асоциация, бивш шеф „Булгаргаз“.

„Дори и да отидем на спотовите цени на газа на европейския пазар, тя ще се вдигне с 20-25 процента, не виждам как може да се стигне до 40%“, категоричен е Темелков за цената на газа у нас.

Според него договарянето за доставки на газ трябва да продължава с възможно най-много контрагенти.

„Общата европейска позиция е неясна, не ясно какво е санкция и кое не е. Отделните държави могат да тълкуват по свой начин. Германия вече се договаря за разплащането. Важно е в договорните отношение да се уточни какво е възможно и какво – не“, каза още

За него позицията на ЕС наистина трябва да бъде единна, защото все още не може да се каже дали е проблем да се плаща в рубли, или не.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борис Джонсън: Работим усилено върху атомен проект

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обеща по време на посещение в Северен Уелс, че АЕЦ „Уилфа“ ще бъде построена, пише Би Би Си. Правителството на Обединеното кралство води преговори с компании, които се интересуват от финансовия модел на проекта, но все още не е постигнато конкретно споразумение. Последният проект за […]