Китайски изкуствен интелект в автомобилите Great Wall ще си говори с водачите

NetNews

Чатботът Ernie, който е разработен от китайската компания Baidu, съвсем скоро ще започне да се използва за комуникация между шофьора и автомобила. Great Wall Motor планира да оборудва първи автомобилите си с него.

Все още не е известно кои модели ще бъдат оборудвани с чатбота и кога точно ще бъдат пуснати в продажба първите такива коли, но от Great Wall потвърдиха, че изкуствен интелект в техните коли ще има.

Чатботът не само ще обработва гласови команди, но и ще може да планира маршрут на пътуване, да управлява всички помощни системи в колата и да генерира изображения по искане на шофьорите.

Още двама китайски автомобилни производители, Lynk и Smart, планират да използват Ernie в колите си. Baidu също планира да използва технологията chatbot за масово производство на първия си електрически автомобил.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Феновете на Бордо полудяха по футболист на Левски

Нападателят на Левски Марин Петков е следен под лупа, след като стана ясно, че интерес към него има от Бордо. Според запознати, французите са питали за него през зимата, а сега просто продължава да фигурира в списъка им за попълнения, но като резерва на основните им цели. „Взимайте го веднага“, […]