Китай иска САЩ и ЕС да покажат отговорност, а не да го клеветят

NetNews

Китай твърдо отхвърля намесата на САЩ и ЕС във вътрешните работи на страната и клеветата срещу нея. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Мао Нин

Коментарът ѝ е в отговор на съвместното изявление на заместник-държавния секретар на Съединените щати Уенди Шърман и генералния секретар на Европейската служба за външна дейност Стефано Санино, в което двамата обвиняват Китай в „икономическа принуда“ и „провокации“ около Тайван.

На редовна пресконференция Нин посочи, че „сътрудничеството между САЩ и ЕС не трябва да е насочено към трета страна, още по-малко да се стреми да създава проблем с Китай или да подклажда конфронтация“.

Тя подчерта, че „като основни сили в света, САЩ и ЕС трябва да демонстрират отговорност и да правят повече неща, които допринасят за световната стабилност и просперитет“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джокович и съпругата му се отдадоха на предпразнични походи (СНИМКИ)

Новак Джокович и съпругата му Йелена се отдадоха на планински походи след края на тенис-сезона за сръбската суперзвезда. Г-жа Джокович публикува няколко снимки, на които двамата катерят върхове, но не уточни къде точно се намират. Тя написа само, че са следвали козята пътека, но такива по нашия край им повече, […]