Класика, зрелище и магия на Анфийлд! Ливърпул пречупи бойкия тим на Милан

NetNews

Ливърпул успя да надвие Милан в титаничен сблъсък на Анфийлд, побеждавайки с резултат 3:2 в един от най-интересните мачове от първия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Фикайо Томори си отбеляза автогол в 9-та минута, а Мохамед Салах изпусна дузпа 6 по-късно. Анте Ребич изравни в 42-та минута, Брахим Диас направи 2:1 секунди по-късно. Салах изравни в 48-та минута. Джордан Хендерсън беше героят за своя тим, носейки победата в 69-та минута.

Домакините започнаха с натиска още от самото начало. Така в 3-ата минута Андрю Робъртсън центрира и топката стигна до Ориги, който показа неточен мерник. В 5-ата шут на Жота беше блокиран от Фикайо Томори в корнер.

В 8-ата Жоел Матип стреля с глава право в ръцете на Майк Менян. Минута по-късно Александър-Арнолд проби в наказателното поле пред погледа на Леао и шутира от малък ъгъл, а топката рикошира в шпагата на Томори и прескочи Менян за 1:0.

Предимството на домакините обаче беше умопомрачително и в 15-та минута те можеха с лекота да водят с 2:0. "Мърсисайдци" получиха право да изпълняват дузпа, а Мохамед Салах се нагърби с отговорността, но Менян спаси, а след това реагира и при добавката на Жота.

Последваха удари на Александър-Арнолд и Матип, които бяха спасени от вратаря. В 30-ата Салах нанесе далечен удар, който беше избит от Менян в корнер.

"Червените" изглеждаше, че ще се приберат със заслужен аванс на полувремето, но в самия край шокът за английската публика настана. Първо Анте Ребич изравни след асистенция на Рафаел Леао, а само две минути по-късно неориентираните действия на бранителите на Ливърпул позволиха на Диас да направи шокиращ пълен обрат.

Три минути след рестарта на мача домакините показаха, че няма да се откажат така лесно. Дивок Ориги успя да асистира на Мохамед Салах, който изкупи вината си за пропуснатата дузпа в началото на дуела.

Момчетата на Юрген Клоп нямаха намерение да спират дотам, а с всяка следващата минута те заиграваха все по-настървено и агресивно. Удари на Ориги, Мане и Жота не поразиха вратата на Менян, но заветният миг дойде в 69-та минута. Джордан Хендерсън успя да нанесе страхотен удар от границата на наказателното поле, а за Менян нямаше шанс за реакция – 3:2.

До края на срещата Ливърпул имаше още възможности да покачи резултата в своя, макар и не съвсем чисти, но така и не успя да материализира тези сиутации.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Резултатите от всички мачове в Шампионската лига

Вторият ден от битките в Шампионската лига донесе страхотни емоции и драма за редица отбори в надпреварата. Вижте всички резултати в следващите редове: Група А: Брюж – Пари Сен Жермен 1:1 КР 0:1 – Андер Ерера (11) 1:1 – Ханс Ванакен (27) Манчестър Сити – РБ Лайпциг 6:3 КР 1:0 […]