Кметовете на общини обмислят как да подпомогнат областната болница в Ямбол

NetNews

Кметовете на общини в регион Ямбол щели да обмислят как да подпомогнат областната болница „Св. Пантелеймон” . Това включва както директна финансова подкрепа, според това дали бюджетите им го позволяват, така и осигуряване на общински жилища за привличане на нови медицински кадри или друг вид помощ, която позицията им позволява.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Това стана ясно след проведена днес среща при областния управител Георги Чалъков, в която участваха директорът на болницата д-р Панайот Диманов и представители на общинските ръководства в региона.

Инициативата за срещата е дошла от изпълнителния директор на лечебното заведение, като на нея е било представено актуалното финансово и кадрово състояние на „МБАЛ Св. Пантелеймон”.

Необходимо е да се вземат спешни мерки в близките месеци за стабилизиране на болницата, коментира след това областният управител Георги Чалъков. Идната седмица се планира съвместна пресконференция отново с кметовете, на която да се излезе с обща декларация в подкрепа на здравеопазването в Ямбол. Да се присъединят към нея щяло да има призив и към всички политически сили, участващи в парламентарните избори с кандидати в регион Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Tesla започва да произвежда бира

През изминалите дни Мъск бе в Германия, където се състоя събитие свързано с отварянето на фабриката на Tesla в Германия. Освен данни за нея, производството и моделите, които ще излизат от нея, Мъск сподели и интересна новина за феновете на бирата. Освен автомобили и части за тях, фабриката в Германия […]