Кметски син дава критични журналисти на прокуратурата и ГДБОП

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Синът на кметицата на Тетевен Мадлена Бояджиева Христо Ничев е подавал сигнали в Софийска градска прокуратура и в ГДБОП срещу медии и журналисти, които са писали за нередностите в община Тетевен, пише BIG5, позовавайки се на свои достоверни източници.

Факт е, че ръководството на общината бе често споменавано през изминалата година, по поводи, свързани с подозрения в наркопроизводство, за нарушени обществени поръчки и незаконна сеч.

На 4 ноември служители на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) влязоха на проверка в сградата на общинската администрация в Тетевен. Ден по-късно началникът на отдел “Управление и стопанисване на общински гори” в гр. Тетевен Цветомир Тодоров Симеонов бе задържан за притежание на наркотици.

Медийните публикации и проверките на службите в община Тетевен станаха повод пък кметицата и синът ѝ да свикат пресконференция, на която да се оплачат от „координирана атака“ срещу тях и да обявят, че се страхуват за живота си.

Ето какво казват двамата /б.р. НА СНИМКАТА/ на 8 ноември: „След проверката на 4 ноември аз установих една смущаваща координация между тези публикации и действията на проверяващите органи. На мен и на сина ми вече се приписва участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Не изключвам спрямо мен и семейството ми да се предприемат някакви незаконосъобразни действия от страна на полицията и поръчителите, да ми бъдат подхвърлени предмети, дори наркотици, касаещи извършването на престъпление“, заяви Бояджиева.

Синът на Бояджиева Христо Ничев допълни: „Приписваха ми се в тия статии финансови престъпления, пране на пари. Откровено съм обект на постоянна атака, която стартира още на предните парламентарни избори. Бях привикван няколко пъти в полицейските управления, във връзка със сигнали за престъпления, свързани с Изборния кодекс“.

Кметският син подава сигнали в прокуратурата и ГДБОП, където вече има привикани журналисти, а не в полицията, пише BIG5. Медията посочва, че покровител на кметското семейство е бил Цветан Цветанов, който „отдавна не е фактор в държавата“.

Мадлена Бояджиева е човек на бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов, и вече два мандата тя продължава да е „касичката“ на настоящият лидер на „Републиканци за България“ и твърдо защитава неговите интереси в района. Според местни хора от ГЕРБ, които не симпатизират на Бояджиева, Цветанов продължавал пряко да ѝ дърпа конците през нейния син – адвокат Христо Ничев. Същият пътувал често до София, където посещавал новия щаб на Цветанов в Евроатлантическия център за сигурност. Там под диктовката на бившия втори се подготвяли всички фалшиви сигнали за нарушения в предизборната кампания в Тетевен и близките села. Бояджиева е и една от кметовете на малки общини с една от най-големите заплати: 3 500 лв. За сравнение – в близката община Троян, която е сред най-успешните по управление, кметът Донка Михайлова се разписва срещу хиляда лева по-малко.

Синът на Бояджиева – Христо Ничев, прави завидна кариера направо от студентската скамейка по времето на управлението на Цветанов. Едва завършил Право в Софийския университет, Христо Начев става юрисконсулт на водещи лизингови компании, както и сътрудник към Комисията по правни въпроси през целия период на действие на 44-то обикновено Народно събрание (2017 – 2021 г.), и като такъв взема участие в изготвянето и приемането на множество законопроекти и инкорпорирането на наднационални актове в законодателството на Република България, в това число е член на работната група изготвила и съгласувала последните мащабни промени в Гражданско процесуалния кодекс, приети през 2019 г.

Синът на тетевенската кметица е включен и като външен експерт в списъка към Агенцията по обществени поръчки и като такъв може да участва в комисии по провеждане на обществени поръчки и процедури по Закона за обществените поръчки.

Община Тетевен е обявила гръмка програма за опазване на околната среда на община Тетевен 2021-2027 г. Източници на финансиране на мащабните екологични проекти са не само общинският и държавният бюджети, но и Кохезионен фонд, Европейски фонд за регионално развитие, Финансови ресурси по линия на МОСВ, Оперативна програма „Околна среда“ 2021-2027 г., Механизъм „съвместно изпълнени” в рамките на протокола от Киото към Рамковата конвенция по изменение на климата и поне още дузина източници на финансиране.

В Програмата обаче, надхвърляща 100 страници с подробни описания на дейности, няма и ред за паричната стойност на проекта и дейностите по него. Според местни жители, ефекти от т.нар. опазване на околната среда няма как да се случат, обаче, докато масовата и неконтролируема сеч в района не спре.

Други проекти и програми на община Тетевен, привличащи внимание, са тези за използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива. Община Тетевен работи по две такива програми: Дългосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за периода 2013-2022 г. и Краткосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива на Община Тетевен 2021-2023 г. Отделно има и Програма за енергийна ефективност на Община Тетевен 2021 – 2027 година. Факт е обаче, че хората в общината продължават да се отопляват така, както са го правили и преди 50 години и се чудят къде и в какво са отишли големите суми по тези програми, които Общината е обявила на сайта си.

За отбелязване е, че изгарянето на отпадъци в общината е забулено в пълна тайна и тепърва ще разбираме какво се случва в това отношение.

BIG5 многократно е писал за нарушения в Тетевенско, където неконтролируемият дърводобив е свързан с имената на кметицата Мадлена Бояджиева и Цветомир Симеонов – началник отдел „Управление и стопанисване на общински гори“ гр. Тетевен – същият задържан и с наркотици от полицията.

Стотици са сигналите за тежки камиони, натоварени с ценна дървесина, които излизат натоварени до краен предел от защитените територии в Тетевенския Балкан, нарушавайки естественото обитание и емиграция на стотици животни.

„И всичко това под мълчаливата благословия на общинското и областно ръководство в района, за което вече почти няма съмнение, че представлява дървената мафия в Тетевен. Струва си само да припомним, че преди известно време в центъра на Тетевен бяха отсечени 100-годишни дървета, за да се построи… паркинг“, пише BIG5.

Името на горския шеф изскача и при подозрения в нелегално отглеждане на марихуана в региона. На 25 март миналата година Криминална полиция при ОДМВР-Ловеч и РУМВР-Тетевен под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение – Тетевен и Окръжна прокуратура – Ловеч разбиха лаборатория за производство на наркотични вещества – марихуана. Тогава бе претърсен имот от четири сгради, две от които къщи за гости. В другите две 2-етажни сгради са установени съоръжения на производство на марихуана с над 600 броя растения и изградени сушилни. На 5 ноември пък горският Цветомир Симеонов бе задържан с голямо количество марихуана в колата си. Към днешна дата същият е възстановен на работа сякаш нищо не е било.

Поставете оценка:

2.3

Оценка 2.3 от 9 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-наточената Corolla отново се появи във видео

Toyota продължава да подгрява публиката за най-наточената версия на Corolla след като отново показа GR Four за няколко секунди в кратко рекламно видео на купето GR86. Маркетинговите специалисти на японците направиха подобен ход и преди няколко седмици, когато Corolla GR Four отново се появи в рекламно видео на Toyota. Към […]