Кметът на Бургас предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в село Димчево

NetNews

Кметът на Бургас Димитър Николов предлага Общинският съвет да гласува отпускането на финансова помощ за подпомагането на пострадалите от наводненията семейства в село Димчево. В периода от 8 до 12 януари в района на населеното място паднаха интензивни валежи от дъжд, чието количество надхвърли 220 литра на квадратен метър.

Дъждовете и снеготопенето от края на януари и началото на февруари доведоха до критично повишаване на нивото на реките. Дигата на река Факийска беше разрушена от придошлите води, които заляха много къщи и унищожиха имущество. Наводнението нанесе сериозни щети в домовете на много хора. Увредени са подови настилки, фасадни мазилки и изолации, битово обзавеждане и домакински уреди. Общинска комисия извърши оглед на всяко засегнато домакинство и изготви списък с необходимото за възстановяване имущество, каза Николов. За подпомагането на пострадалите домакинства от наводнението кметът предлага да бъдат отпуснати 40 000 лева. Средствата ще бъдат използвани за закупуването на битово имущество и строителни материали.

Предложението за отпускане на финансова помощ ще бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет, но заради важността от решаването на проблема и запазване здравето на хората и възстановяване на повреденото имущество законът допуска предварително изпълнение на решението.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Собствениците на Интер отказали 750 милиона евро, за да продадат клуба

Китайският консорциум Suning, който е собственик на Интер, е отказал оферта от 750 милиона евро за клуба от британската инвестиционна група BC Partners, съобщават всички водещи спортни медии на Ботуша. Ежедневникът Tuttosport допълва, че англичаните са предложили допълнително 200 милиона евро, за да бъдат покрити краткосрочните задължения на “нерадзурите”, а […]