Кметът на „Тунджа“ с поздрав към жителите на общината за 34 години от създаването ѝ

NetNews

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев излезе с обръщение към жителите на 44 села, влизащи в територията ѝ по повод навършването на 34 години от обособяването им в самостоятелна административна единица. На днешния ден през 1987 г. селата около Ямбол са отделени в нова община, наречена „Тунджа“, като административното управление остава в рамките на областния град Ямбол. Той пък става град-община, без прилежащи села към него. Същият експеримент, наложил се вече в годините, е направен и със селата около град Добрич, които са обособени в нова община, именувана Добричка.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Ето и текстът на обръщението на кмета Георги Георгиев:

„Уважаеми тунджанци,

Днес нашата община навършва 34 години.

На 6 октомври 1987 г. е издаден Указ № 3005, с който нашите 44 села се обединяват, за да започне своя път на утвърждаване община „Тунджа“ и да защити достойно съществуването си.

Смисълът на създаването на нашата община е да бъде близо до хората, да решава техните проблеми и да подобрява условията на живот в селата. Това е и посоката, която са следвали през годините всички общински ръководства, това е било и мое верую и стремеж в работата ми като кмет на общината през годините.

Като ръководство на млада община ние винаги сме си поставяли по-големи цели и последователно, с много работа и желание, сме ги постигали, за да бъде община „Тунджа“ първопроходник в много социални и образователни инициативи и да получи признанието, че е сред водещите общини в България.

Стремежът ни винаги е бил да служим на Вас, тунджанци, защото осъзнаваме, че сте ни избрали заради това.

Разбира се, проблемите не могат да се решат с магическа пръчка, защото непрекъснато се появяват нови и нови предизвикателства, но от наша страна я има волята заедно да търсим най-правилните решения.

Уважаеми тунджанци,

Благодарим Ви, че с упорит труд и много усилия заедно пишем историята на общината и следваме общия път и посока на нейното развитие!

Вярвам, че здравите ни тунджански корени, опитът и мъдростта, която сме натрупали в годините, ни дават увереност, сили и енергия да продължим да развиваме нашата община и всяко едно от 44-те села.

Вярвам, че идващата 35-та за общината година ще бъде по-добра за всички нас и ще успеем да бъдем заедно и да имаме незабравими празници!

Желая на всеки тунджанец преди всичко здраве, успехи и благополучие!

Нека да пребъде нашата община „Тунджа“!

Честит празник!“

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Намериха гробище с изоставени Porsche-та

В пустинята в Калифорния е открито автомобилно гробище с изоставени автомобили Porsche 928. Според Carscoops, които цитират потребител на Facebook на име Стив Роудс, под открито небе има 13 германски коли, повечето от които не са в най -добро състояние. Роудс разказва, че е открил автомобилното гробище, докато търси място, […]