Кмет и общинар спретнаха скандал в ефир

NetNews

Скандал със столичен районен кмет. Подозират, че кметът на столичния район "Красно село" е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19. Скандалът се разгоря по време на вчерашното заседание на финансовата комисия на Столичния общински съвет.

Кметът Росина Станиславова беше гост тази сутрин в "Денят започва" заедно със председателя на ресорната комисия Георги Георгиев, който я обвинява в злоупотреби.

Според Станиславова се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия е предоставил документи с невярно съдържание. По думите ѝ разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган.

Георги Георгиев каза, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района. Имам право да питам как се разходват общинските пари, каза Георгиев. Той попита кмета на район "Красно село" дали е сключила договор със себе си.

"Аз съм ръководител на европейски проект, ако г-н Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на проектите имат заложени бюджети за управление, моят управленски екип е от 5 човека", заяви Станиславова. Възнаграждението на тези 5 човека, сред които е и Станиславова, по думите ѝ е малко над 41 000 лв. Тя допълни, че е предоставила информация след искане на кмета Йорданка Фандъкова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ВСС предлага софийски села и квартали да минат към съдебни райони на други градове

Висшия съдебен съвет предлага ново деление на съдебните райони. 36 села и квартали на столицата да се прехвърлят към районните съдилища в други градове, извън София, съобщи бТВ. Милен Симеонов живее във Владая, Столична община, район Витоша. Според идеята съдебният му район трябва да стане Перник, а не Софийския районен […]