КНСБ апелира за по-масова ваксинация

NetNews

Конфедерацията на независимите синдикати в България е разтревожена от задаващата се нова коронавирусна вълна в страната.

В тази връзка КНСБ отправи апел в открито писмо до медиите към всички работници, служители и граждани на страната да се ваксинират, за да защитят себе си, близките си и работното си място.

КНСБ отбеляза, че научните факти и медицинските специалисти са категорични, че ваксините предпазват, могат да предотвратят тежко протичане на заболяването и да намалят броя на хората, приети в болница с усложнения. Данните за България сочат, че едва 1-2% от постъпващите в болница са ваксинирани, и то само с една доза, а 98 на сто от хоспитализираните в момента са без ваксина.

Според синдиката покачването на броя на заразените с Covid-19 през последните дни буди тревога за евентуалните последствия както за здравето ни, така и за заетостта и доходите. Нов сериозен ръст на заболелите крие риск от въвеждане на ограничителни мерки и затваряне на работещи бизнеси, но това може да се промени чрез доброволна ваксинация срещу коронавируса.

От нашата обща отговорност зависи дали ще спрем четвъртата Covid вълна, посочва още КНСБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Европейска държава обмисля задължително носене на маски в закрити помещения

Министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн обмисля задължително носене на маски в закрити помещения. В момента маските са задължителни в магазините за хранителни стоки, в болничните заведения, в обществения транспорт и в аптеките. Вероятно новите правила ще влязат в сила през есента, заявява министърът в телевизионно интервю, предаде Dariknews.bg. Министърът отбеляза, […]