КНСБ: През 2021 г. много българи обедняха от честен труд

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„За съжаление, през 2021 година много българи обедняха от честен труд. Трябва да компенсираме тези, които не бяха подкрепени“, заяви Любослав Костов от КНСБ в студиото на „България сутрин“.

В края на миналата година председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че ако има консенсус в новото управление за запазване на работните места, това трябва да бъде във фокуса, а не да се говори за дефицита в бюджета.

„Структурата на държавния бюджет трябва да бъде функция, която да облагодетелства обществото“, допълни главният Костов.

Още по темата

6 яну 2022 11:27

49

Според него минимална заплата от 750 лева ще бъде реалност по някое време тази година .

„Минималната заплата трябва да ни осигурява необходимите блага, стоките и услуги от първа необходимост, иначе влизаме в категория работещи бедни“, посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

„Дефeренцирана минимална работна заплата няма как да има, трябва да има една обща национална заплата. Трябва да има базов минимум и този минимум не трябва да бъде подценяван, както се прави в България“, категоричен е Любослав Костов.

„България е единствената страна, която не вдигна минималната заплата, няма готов бюджет и няма пари от План за устойчивост и възстановяване, за което ние сме сериозно притеснени“, допълни икономистът.  

И заключи, че безработицата в България не е чак толкова висока, но приетият мораториум ще доведе до множество фалити.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Майка убила детето си в плевенско село, задържана е

Снимка: архив, БГНЕС Майка е задържана за убийството на детето ѝ в плевенското село Лазарово, съобщиха от областната дирекция на МВР. Заедно с 22-годишната жена в ареста е и дядото на детето – на 56 години. Момиченцето, на годинка, е било обявено за общодържавно издирване на 23 декември 2021 година. […]