Кога с какъв лук да готвим?

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Лукът е едно от нашите естествени богатства, с които разполагаме на трапезата си. Той е природен антибиотик, което го прави ценен не само като съставка в ястия и салати, но и като първостепенен компонент в редица лекове от народната медицина, пише actualno.com.

Различните сортове лук обаче имат различни качества. За да се възползвате максимално от полезните им свойства и за да знаете кой сорт за каква цел е най-подходящ, вижте следните характеристики:

Сладък лук – подходящ за готвене, лесно става на кръгчета. Само го задушавайте.

Червен лук – идеален в сурово състояние за ядене и лечебни рецепти от народната медицина.

Бял лук – най-хрупкав и лютив на вкус. Използвайте за сосове и салати.

Жълт лук – най-добър за готвене и най-често използван. Прилага се и в природните лекове.

Лук шалот – по-лек и по-тънък. Използвайте за фини ястия и гарнитури.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво ще видим при представянето на iPhone 13?

До премиерата на новия iPhone 13 остава по-малко от седмица, а по-голямата част от слуховете, които витаят в пространството от последните месеци са потвърдени от доставчици и близки до компанията, които знаят повече за нейните планове. Според синтезираната информация от 91Mobiles, опциите при iPhone 13 ще са следните: iPhone 13 […]