Кои са най- объркващите мерки срещу коронавируса в Европа?

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Усилията в Европа да овладее пандемията от коронавирус чрез сертификат, доказващ ваксинация, отрицателен резултат от тест или доказателство за преболедуван COVID, създадоха планина от правила.

Ето някои от най-озадачаващите правила, докато европейците празнуват поредния зимен празничен сезон, засенчен от заплахата от пандемия.

Още по темата

29 дек 2021 22:06

60

29 дек 2021 11:22

44

Ваксинационните пропуски станаха задължителни за различни обществени събития в цяла Европа. В Чешката република регламентът се разпростира и върху партитата за клане на прасета – предколедна традиция, при която месар идва по домовете на хората, за да осигури месо за празничните деликатеси. Регламентът гласи, че за участие в тези „партита за клане на прасета“ вече се изискват ваксинационни пропуски и на събитията, на които обикновено присъстват само няколко членове на семейството, могат да присъстват до 1000 души, пише „Труд“.

В Англия вече се изискват пропуски в нощни клубове и пъбове с дансинг или „пространство за танци“. Изискването обаче се прилага едва от 1:00 ч. сутринта.

Посещението на коледните служби в гръцките църкви се превърна в нещо като главоблъсканица. През ноември правителството постанови, че неваксинираните трябва да представят бърз тест или доказателство за ваксинация, за да могат да отидат на църква. Ръководният орган на Православната църква на Гърция, където много духовници изразяват скептични възгледи относно ваксините, заяви, че не е в състояние да извършва проверки на входа на църквите.

В Латвия хора, получили изборни постове (например депутати), са временно отстранени от длъжност, ако не притежават сертификат за ваксина. Досега 19 общински съветници в цялата страна са били временно отстранени от длъжност. Съгласно новите правила местата им временно се предоставят на втория в класирането на изборите, които първоначално са ги довели на власт.

За посещение на бензиностанция в Литва се изисква ковид пропуск. По-ранно правило гласеше, че хората без пропуск могат да влизат в бензиностанции, но само до 15 минути.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НСО пази премиера и пред дома му, той отказал да се премести в Бояна

Снимка: БГНЕС НСО охранява 24 часа премиера Кирил Петков пред входа на дома му, както и пред кооперацията, в която живее. На разположение на министър-председателя са и джип и лимузина със шофьори от службата, както и един резервен екип от петима от НСО. Денонощната охрана на министър-председателя е от 10 […]