Кой е Сергей Величко – Чили (ВИДЕО)

NetNews

Кое е едно от момчетата, задържани в Харков. Кой е Сергей Величко с прякора „Чили“ и с какви дейности се занимава? Роден е на март 1994 г. Ветеран е от руско-украинската война, като част от полка Азов, от името, на който участва в ожесточени битки през 2014-2015 г. Съвестно и вярно изпълнява опасни бойни задачи, пише nationalcorps.org. Винаги е готов без колебание да рискува живота си и да обърне рамо на другар.

Чили е един от лидерите на фанатиците на Харков, които защитиха Евромайдана през 2014 г. Автор е и на световноизвестните песнопения „Путин-Хуйло”.

След завръщането си от фронта се занимава с обществена дейност в града. По време на тази дейност той организира и реализира много проекти за популяризиране на спорта и здравословния начин на живот. Бил е организатор и съорганизатор на безброй спортни турнири и състезания в града и извън него. Има много награди, както от държавни служители, така и от граждани и организации.

Сергей се занимава със социален патронаж на възрастни хора, многодетни семейства, провежда благотворителни дейности и се занимава с сиропиталища и приюти. Той е основател на няколко проекта, включително: самозащита на жените и младежки център за жители на Харков.

С негово пряко участие в Харков са открити безплатна спортна зала за младежи, център за рехабилитация на военните, детски лагер и модерна кросфит зона на един от градските плажове.

Сергей също се бори със социалните язви по тялото на украинската държавност и с представители на проруските банди. По негова инициатива в Харков беше спряна дейността на магазини за алкохол и незаконни хазартни заведения.

Сергей е един от организаторите на хуманитарната мисия след експлозиите на военни складове в Балаклия, по време на която беше създаден координационен щаб. Доброволците осигуриха на хората храна и топли дрехи. Той беше пряк участник в освобождаването на заловените плажове в Безлюдовка, Хотомл и Пересечный, а също така участва в защитата на бизнес предприятия в Занки и Печенежски окръг от нападатели.

Днес се занимава с охранителен бизнес и социални дейности. Сергей е модел за подражание за младите хора и бъдещите поколения.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Юлиан Попов: Не трябва да се притесняваме толкова от спирането на руския газ

Спирането на доставките на руски газ не трябва да ни притеснява много, защото газът е едва 12 процента от общия ни енергиен микс. Това коментира за БНТ Юлиан Попов, политически съветник на Европейската климатична фондация. По думите му руският газ не може да бъде заместен само с едно решение, а […]