Колко най-много може да „вдигне“ Tesla Model Y? (ВИДЕО)

NetNews

В новото видео на канала AutoTopNL, водещият сяда зад волана на Tesla Model Y и я изкарва на германския аутобан, за да тества максималната ѝ скорост. Кросоувърът е в изпълнение Performance с мощност от 462. Конски сили и максимален въртящ момент от 639 нютон метра.

Според данните от Tesla, Model Y Performance ускорява до 96км/ч в рамките на 3.5 секунди. В конкретното видео колата взима дистанцията от 402 метра за 12.22 секунди, докато спринта до 100км/ч отнема 4.12 секунди. Същото упражнение, но до 200км/ч отнема 16.34 секунди.

Максималната скорост според хората на Мъск е 250км/ч и колата във видеото ги достига, макар водачът бързо да отпуска педала на газта и колата да започне да намаля и да връща енергия към батерията. Ускорението от 0 до 250км/ч отнема 42.77 секунди.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Илиан Илиев определи 19 футболисти за гостуването на Славия

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи група от 19 футболисти за гостуването на Славия от 28-ия кръг на efbet Лига. Заради наказание от нея отпадна бранителят Виктор Попов. Аут са още контузените Васил Панайотов и Юлиус Каспаравичус, както и Галин Григоров, Сами Ел Анаби, Павел Георгиев и Мартин Милушев. […]