Командирът на щаба на Специалните операции на НАТО посети България

NetNews

Командирът на щаба на Специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Ерик Уенд беше на тридневно посещение в България, което завърши днес, 18 декември, съобщиха от Министерството на отбраната.

По време на визитата си генерал-лейтенант Уенд се срещна със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев.

Срещите бяха фокусирани върху развитието на българските Сили за специални операции, ангажиментите им към колективната отбрана и отговорностите към компонентното командване на Специалните операции на Силите за отговор на НАТО. Освен това, лидерите обсъдиха също така и перспективите за бъдещо участие на българските Специални сили в различни инициативи на Специалните операции на НАТО.

Генерал-лейтенант Уенд изрази своята благодарност и подчерта успехите на Министерство на отбраната за създаването и развитието на Съвместното командване на специалните операции на Българската армия и повишаването на оперативните способности на специалните ни сили.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прожекционен дисплей с обогатена реалност за електрическите VW-та (ВИДЕО)

Електрическият хечбек ID.3 и и кросоувърът ID.4 ще станат първите "фолксвагени", които ще получат новия прожекционен дисплей на компанията с обогатена реалност. Системата разполага с две независими едно от друго полета за визуализиране на информацията пред очите на водача. Сърцето на новия дисплей е блокът PGU (Picture Generation Unit ), […]