Комитова: Ще положим всички усилия да се завърши пътят Загражден – Белица

NetNews

„Ще положим всички усилия да се завърши пътят Загражден – Белица. Веднага ще стартира работата по обществена поръчка за довършването му и се надявам още до средата на другия месец тя да бъде обявена.“

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, която се срещна днес с председателя на сдружение „Горди загражденци“ – Евгения Бояджиева, членовете на сдружението – Дочо Толсузов и Милка Родопска, и кметовете на с. Давидково – Севда Чолакова, и на община Баните – Павлин Белчев.

Оптимистичните прогнози са пътят да бъде пуснат в експлоатация до средата на следващата година, стана ясно на срещата.

Работата по 7-километровата отсечка между двете населени места е стартирала още през 2017-та година. Тя обаче е спряна, тъй като след сключване на договора с изпълнителя влизат в сила нови, по-високи изисквания за изпълнение на пътните настилки, съгласно промени в Наредбата за проектиране на пътищата, което оскъпява проекта, респективно изпълнението на обекта. Предишното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ обаче не е коригирало заданието за проектиране и строеж и така средствата, предвидени по договора, остават същите, но са преждевременно изчерпани.

На практика изпълнението на пътя е на финален етап, участъкът е чакълиран, изградени са подпорни стени и са обрушени скатовете. Остава само да се извърши асфалтирането.

„Поредният неизпълнен и с документални проблеми строеж, на който се натъкваме, но ще направим пътя на хората“, каза архитект Комитова и добави, че пътищата не са на някоя партия, а на българския народ. „Те са национално богатство и в същото време са процес, който трябва да развиваме непрекъснато, за да става държавата ни по-достъпна и по-добро място за живеене“, допълни тя.

Представителите на сдружението и кметовете на с. Давидково и на община Баните благодариха на министър Комитова за диалогичността и градивния тон на разговора. Те изразиха задоволство от постигнатото решение и подкрепата, която получиха от регионалния министър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Слави Трифонов: Казаното от Борисов за COVID жертвите ме вцепени

Бойко Борисов е в Словения – нямам представа защо е там, а и въобще не ме интересува. Но преди малко излезе информация какво е казал, и това, което е казал, ме вцепени. По повод на починалите от коронавирус днес в България, той е казал следното: “Днеска 178 човека се пренесоха […]