Корабът „Руен“ е под контрола на похитителите си, казват от Параходство „Български морски флот“

NetNews

От Параходство „Български морски флот“ разпространиха официално съобщение за похитения техен кораб „Руен“, информират от БНР.

В него се съобщава, че вчера от кораба е получен сигнал за нападение от неизвестни лица на около 400 морски мили източно от остров Сокотра, Йемен и на около 700 морски мили от бреговете на Сомалия.
На борда на кораба има 8 български моряци, 9 от Мианмар и един анголски гражданин. На база на събраната до момента информация, корабът е под контрола на похитителите му. Има обаче основание да се счита, че към момента няма непосредствена заплаха за екипажа.

Параходство „Български морски флот” е информирало и поддържа комуникация със семействата на моряците от екипажа, пишат още от компанията.

По-рано вицепремиерът и външен министър Мария Габриел обяви, че по случая с отвлечения кораб България разчита на съдействието на „всички партньори и институции“, до които е изпратила информация.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Участие на Митрофанова в БНР е съучастие в руската агресия

Анонсирано участието на руския посланик Елеонора Митрофанова в предаването „Политически НЕкоректно“ на БНР с водещ Петър Волгин доведе до остра реакция на Посолството на Украйна.  Съучастие в кремълската въоръжена агресия „Предоставяне на медийни изяви на посланика на Русия е вид съучастие в кремълската въоръжена агресия и хибридната война не само […]