Корнелия Нинова: Борисов употребява и захвърля политиците

NetNews

Това не бяха разговори за правителство, беше имитация, загуба на време, липса на желание за разговор с тези, от които търсиш подкрепа.

Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова за разговорите за кабинет с ГЕРБ и последващото решение на социалистите да не го подкрепят.

Несериозният подход дори само към втората сила е показателен. В процеса на разговори ние многократно заявявахме какво трябва да се направи – изнасяне на 5-6 приоритета, след това разговори за срокове, премиер и министри. Те направиха грешка – партиен премиер със собствена програма и задачи. И какво се получава? Ние издигаме нашият кандидат, а вие натискайте копчетата, каза Нинова. Тя обясни, че БСП се отзовали абсолютно добронамерено на разговорите, но установили, че партията му трябвала на Борисов „за бухалка и за параван“.

Той плаши с нас, че отива при другите и „вие повече не ме интересувате“. Кирил Петков се хвана на това и каза: „не мога да си представя ГЕРБ и БСП да управляват“. Е, как като ти довчера управляваше с БСП?, запита тя.

Той искаше да му станем един параван, зад който да провежда политика, която ние смятаме, че е вредна за хората, каза Нинова. Тя даде пример с това, че БСП се съгласили с 4,5% дефицит, ГЕРБ се съгласили, а час по-късно се съгласили и на искането на ИТН дефицитът да е под 3%.

С или без Гешев, още преди той да излезе да говори, аз събрах изпълнителното бюро и взехме решение, увери тя.

 Г-жа Габриел нито е първият, нито последният, който Борисов ще изгори в името на личната си цел. Той така ги употребява и захвърля, подчерта Нинова.

В последните 2 седмици всякакви приказвачи и разказвачи ходеха да говорят – те са се спазарили, Нинова се е разбрала да е не знам си какво. Е, днес с какви очи ще застанете? Защо лъгахте и плюхте – за пари или защото сте си собствено глупави?, ядоса се лидерът на БСП.

Много грозни картини се разиграват и вчера, и днес. И тук ГЕРБ също сбъркаха според мен. Габриел излезе и каза – моя министър ще иска оставката на Гешев. Къде е сега правителството на Габриел?, запита тя. И настоя, че трябва да се приемат законите, свързани със съдебната реформа.

Всички политически партии, включително и ние сме искали оставката на г-н Гешев. Но колко години го говорим това? Хайде ние да си свършим нашата работа, призова лидерът на социалистите.

На мен ми изглежда на сблъсък на лобита и групировки кой да овладее прокуратурата, отбеляза Нинова. Тя настоя, ако има доказателства, да има дела и всеки да си носи отговорност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министерство на икономиката сменя с конкурс още 16 търговски аташета

Министерството на икономиката и индустрията обявяви конкурс за 16 търговски аташета. От ведомството посочват, че през последното десетилетие приоритетно са провеждани закрити процедури, на които са имали възможност да кандидатстват само служители на институцията. Новите процедури за търговски аташета щели да се проведат максимално прозрачно и се обявяват пред медиите, […]