Корнелия Нинова обеща инвестиция от 100 млн. евро в „Божурище“

NetNews

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посети индустриална зона „Божурище“, където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите, съобщи пресслужбата на икономическото министерство.

Очаква се в зоната да бъдат открити над 200 нови работни места в зоната. Нинова разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

Тя проведе разговори с ръководството на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите. Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове, заяви Нинова. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна.

„Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия“. заяви министърът. Особено внимание ще отделим на Северозападна България. Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места, подчерта тя.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Костадинов: Стефан Янев е следващият проект на САЩ в България

„Още когато се разбра, че Стефан Янев ще бъде махнат от поста министър на отбраната, от „Възраждане“ казахме, че той ще бъде следващият американски проект в България“, написа във „Фейсбук“ Костадин Костадинов. „Тогава Янев отрече да прави партия, но вчера вече каза и името – „Американски възход“, заяви лидерът на […]