Коронавирусът постоянно мутира

NetNews

Сегашната мутация на коронавируса във Великобритания, която принуди редица европейски държави да спрат въздушната си връзка с Острова, е открита още през септември, съобщават от Световната здравна организация (СЗО). "Великобритания откри този вариант на коронавируса през септември в югоизточната част на Англия. Постоянно виждаме да се появяват нови мутации на коронавируса. Важно е да ги изучаваме, да наблюдаваме как се разпространяват и какво водят след себе си", казва Мария ван Керхов от СЗО пред BBC.

Новата мутация е регистрирана също така в Дания, Нидерландия и Австралия.

На 19 декември британският премиер Борис Джонсън обяви, че предварителни данни новият щам може да е 70% по-заразен и добави, че британски експерти все още не са намерили потвърждение на хипотезата, че щамът води до по-висока смъртност. Според него тъкмо този щам е причина за резкия ръст в заболеваемостта в страната след отмяната на националната карантина на 2 декември.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

И Геро ще се ваксинира

Актьорът Герасим Георгиев-Геро разкри в ефира на Нова TW, че ще се ваксинира и само имунизацията ще оправи нещата. „Главното нещо в нашето изкуство е живата връзка. Всичко, което правим на сцената е заради публиката. Това определено е нещото, което ми липсва. Липсва ми и това свободно да прегърнеш приятел, […]