Коронавирус в Бъкингам! Кралица Елизабет Втора ще получи ваксината срещу COVID-19 до седмици

NetNews

Британската кралица Елизабет Втора ще получи ваксината срещу коронавирус на Pfizer/BioNTech в рамките на седмици, съобщи АП.

Агенцията отбелязва, че това ще стане, след като регулаторните органи на Обединеното кралство предоставят спешно одобрение и първото ѝ прилагане в света започва следващата седмица.

Британското правителство заяви в неделя, че Великобритания се готви да се превърне в първата страна, която пуска ваксината на Pfizer/BioNTech COVID-19 тази седмица, като направи ваксинацията достъпна в болниците, преди да раздаде запаси на лекарските клиники.

Правителството на Острова все пак е закупило над 350 млн. дози от седем различни кандидати за ваксина, включително е осигурило 40 млн. дози от ваксината на Pfizer/BioNTech.

Първата фаза от процеса на ваксинация ще включва обитателите на старческите домове, здравния и обслужващ персонал, възрастните хора и тези, които са клинично изключително уязвими.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина най-възрастната монахиня в България

Почина най-възрастната монахиня у нас. Сестра Херувима е напуснала този свят на 100-годишна възраст на 5 декември. Новината беше споделена от кмета на град Самоков. Херувима е родена на 6 май 1920 г. в гр. Костенец. Тя има трима братя и две сестри. Основното си образование получава в гр. Самоков, […]