Костадин Ангелов отговори на артистите

NetNews

“Парадокс е, че аз воювам с вас за Вашето здраве. Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание пандемията”, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който прие на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. На разговорите присъства и министърът на културата Боил Банов.

Ангелов обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички мерки се случва след задълбочен анализ на заболеваемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, а целта е единствено опазване здравето на хората.

“При спад на заболеваемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. Ще се действа и в обратна посока – при ново увеличаване на заболелите, мерките ще се затягат”, подчерта още здравният министър.

Министърът допълни, че протестиращите чукат на вече отворена врата.“Винаги съм готов за диалог, защото дълбоко вярвам, че културата и изкуството са това, което спасява човешкия дух. Знам, че не може всички да са доволни от въведените мерки, но няма да спра да търся консенсуса, защото само заедно и с разбиране за спазване на мерките, ще можем да спечелим битката с пандемията”, допълни Костадин Ангелов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Голям протест в Австрия

Хиляди граждани излязоха на демонстрация в Австрия, съобщи ТАСС. Протестът се състоя във Виена. Гражданите се събраха в центъра на града. Твърди се, че в демонстрацията са участвали над петдесет хиляди души. Демонстрацията е срещу ограниченията в страната. Полицията спря транспорта в центъра на града. Много от демонстриращите не спазваха […]