КПКОНПИ подхвана кмета на Гурково по сигнал на Валя Ахчиева

NetNews

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е започнала проверка срещу кмета на Гурково Мариан Цонев след разследването на Валя Ахчиева за EURACTIV, което беше излъчено и по ТВ+, съобщиха от комисията, предаде "Евроком".

Разследването разказа как Цонев е сключил два договора за строителство за общо 1.7 милиона лева с дружество, ръководено от родителите на бившия му съдружник.

Телевизия “Евроком” излъчи репортаж в предаването “ЕвроДикоф”, в който беше показана позицията на кмета по отношение на обвиненията срещу него от страна на собственика на фирмата “Булметал” Кольо Атанасов. В този случай Атанасов твърдеше, че кметът е виновен за проверките срещу него.

КПКОНПИ приема разследването на Ахчиева за сигнал и започва проверка. “Според твърденията в сигнала, Цонев е бил управител на строителна фирма и съдружник в още едно строително дружество – “Асафа”, заедно с Димо Тончев. След избирането му за кмет, Мариан Цонев прекратил участието си в посочените дружества. Като кмет, в деня на напускане на “Асафа” той прекратил действащ договор, подписан от бившия кмет на общината за изграждане на мост над река Гарвашница, а две седмици по-късно прекратил и друг вече подписан договор, за изграждане на инфраструктура за предотвратяване на наводнения”, обобщава комисията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няма да има референдум за отделянето на Обзор от община Несебър

Общинският съвет в Несебър отхвърли предложението за референдум за отделянето на Обзор от общината, предаде БНР. Предложението идва след проведена подписка от местен инициативен комитет. Внесената докладна записка предвиждаше провеждане на референдум за отделяне на Обзор и селата Баня, Приселци, Раковсково, Емона, Паницово и Козница в самостоятелна административна единица с […]